Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Presto Group förvärvar ledande kursleverantör, Kurs og Sikkerhet (KoS), och stärker närvaron på den norska marknaden

STOCKHOLM, 2024-05-06 – Presto Group meddelar idag att de har förvärvat Kurs og Sikkerhet (KoS), en ledande utbildningsleverantör baserad i Bodö, Norge. Kurs og Sikkerhet, grundat 2009, har sedan starten vuxit till att bli en av landets främsta leverantörer av säkerhetsutbildningar och kurser. I fjol omsatte bolaget 45 MNOK, och hade 35 anställda.

Med över ett decennium av erfarenhet har KoS etablerat sig som en landsomfattande kursleverantör och ledande inom utbildning av exempelvis maskinförare, truckförare och kranförare. Deras breda kursutbud, inklusive kurser inom arbetsmiljö, akvakultur, brandsäkerhet, el och automation, har gjort KoS till en respekterad partner för både företag och enskilda personer, som strävar efter att stärka kompetensen inom arbetsmiljö och säkerhet. I fjol utbildades 10 000 elever, i 50 olika kurser, fördelade på 15 huvudkategorier.

"Det känns väldigt spännande att fortsätta vår tillväxtresa i Norge, tillsammans med Kurs og Sikkerhet. Genom att förvärva KoS, som är en av Norges främsta kursleverantörer, utökar vi inte bara vårt erbjudande till våra kunder, utan vi kan samtidigt leverera på vår vision, att tillsammans rädda fler liv. Vi är övertygade om att det här förvärvet kommer att skapa mervärde för både våra kunder och medarbetare", säger Line Stemsverk Gundersen, Chef Presto Norge.

"Vi ser väldigt positivt på framtiden tillsammans med Presto och våra nya norska systerföretag, Trygg Kurs och Arcos. Vi är väl förberedda för att accelerera tillväxten, och ser fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare stärka vår närvaro på marknaden", säger Ivar Andre Simonsen", medgrundare och huvudägare av Kurs og Sikkerhet.

För Presto Group är förvärvet av KoS strategiskt viktigt för att stärka positionen inom utbildningssektorn i Norge. Huvudkontoret för KoS kommer att ligga kvar i Bodö och tillsammans med Prestos tidigare förvärv Trygg Kurs AS och Arcos blir bolaget heltäckande på den norska marknaden.

För mer information, kontakta:

Line Stemsverk Gundersen, Chef Presto AS, +47 951 54 970


Ämnen

Kategorier


Presto är Europas ledande aktör med ett heltäckande erbjudande inom aktivt brandskydd, första hjälpen och säkerhetsutbildning. Presto grundades 1959 i Katrineholm, och har sedan dess vuxit till en koncern som omsätter cirka 2,7 miljarder kronor och har 1 500 anställda på 90 orter. Företaget har cirka 80 000 kunder, som erbjuds en helhetslösning inom aktiv säkerhet som syftar till att skapa trygghet och rädda liv. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige. Mer information: www.presto.se.

Kontakter

Filip Bjurström

Filip Bjurström

Presskontakt VD & Koncernchef 070-202 22 20

Tillsammans räddar vi liv.

Presto är Europas ledande aktör med ett heltäckande erbjudande inom brandskydd, första hjälpen och säkerhetsutbildning. Presto grundades 1959 i Katrineholm, och har sedan dess vuxit till en koncern som omsätter cirka 2,7 miljarder kronor och har 1 500 anställda på 90 orter. Företaget har cirka 80 000 kunder, som erbjuds en helhetslösning inom aktiv säkerhet som syftar till att skapa trygghet och rädda liv. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige. Mer information: www.presto.se.

Presto
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm
Sverige